Kredi Kartı Avantajları ve Başvuruları

Kredi Kartının Avantajları :

İlk defa 1960'larda hayatımıza girmeye başlanan kredi kartı kullanımının başlıca yararlarından biri yanınızda her an nakit bulundurma zorunluluğundan kurtulmanızdır. Artık para üstü alırken ki yaşadığımız ; ''saysam ayıp olur mu acaba'' stresi mazide kaldı ve işyeri sahipleri yazar kasalarında bozuk para olmayınca kendilerini kötü hissetmiyorlar.



Güvenlik : 

Günümüzde kullanımı oldukça yaygınlaşan kredi kartıları. güvenlik açısından da (kaybolma, çalınma, gasp) gibi durumlarda 1-2 gün içerisinde ilgili kuruma başvuru yapılarak iptal edilebilirliği ile nakit parayla alışverişe nazaran oldukça avantajlıdır. Bir nevi artık sokakta hırlısından, hırsızından korkmak zorunda değiliz.



Ekonomik açıdan :

Kredi kartları günlük hayatımıza girdiği günden bu yana kayıtdışı ekonominin önüne geçilmiş, istihdam yaratılmış,  ticari faaliyetlerde hızlanma yaşanmış ve harcamalar kredi kartı hesap özetlerinden takip edilebilir duruma gelmiştir.



Günlük hayat :

İhtiyaç duyulduğunda nakit çekim imkanı tanıması yönüyle yakın çevreden borç isteme gibi durumlara maruz kalınmadan alışverişinizi gerçekleştirebilir, geçici bir dönem olarak içine düştüğünüz finansal sıkıntılarınızı standart hayatınıza, alışkanlık ve ihtiyaçlarınıza yansıtmamış olursunuz.

İlk zamanlarda daha çok büyük işletmelerde kullanılmaya başlanan kredi kartları zaman ilerledikçe küçük ve orta bütçeli işletmelere kadar günlük hayatımızın her alanına girdi. Toplumda bir statü göstergesi olarak görülmeye başlayan kredi kartları ilgili kurumların ve bankaların başlattığı kampanyalarla kendini daha da cazip kılıyor. Şu an ülkemizde kredi kartı kullanan insanların sayısı 50 milyona yaklaşmış durumda.




2 yorum: